LO by Wout Bru

Sinds enkele weken is “LO by Wout Bru” geopend in Antwerpen. Dit is het pop-up restaurant van – u raadt het al – Wout Bru dat 5 maanden lang een culinaire aanwinst zal zijn van ‘t stadPop-up restaurants zijn hip, en ik probeer dat ook wel eens te zijn. Daarom kon ik niet achterblijven en ben ik vorige week eens langsgeweest met enkele vrienden.

Wout Bru hebben we allemaal al wel eens zien passeren op tv of in de Delhaize, maar hij heeft nog meer op zijn palmares staan. Zo baat hij al meer dan 10 jaar een eensterrenrestaurant uit in Frankrijk, samen met zijn vrouw. Hij zou er dus wel iets van moeten kunnen.

Aperitieven konden we doen in de ginbar die zich bovenaan het restaurant bevindt.

Gin bar

Hier konden we kiezen uit een hoop speciallekes, geselecteerd door The Belgian Gin Club. Ik koos voor hun “meest exclusieve gin”, Cambridge Gin… hoe kon ik ook anders. Zet ergens “exclusief” of “limited edition” bij en ik voel direct een drang om het te proeven voor het te laat is.

11272829605_6ddc4a4744_zZeker een lekkere gin & tonic, maar ik was nu niet onmiddellijk blown away. Ik ben blij dat ik hem getest heb, maar hij was nu niet zo goed dat ik hem opnieuw boven voldoende andere opties zou verkiezen.

Hierna werden we terug begeleid naar beneden, waar we konden plaatsnemen aan onze tafel. Daar werden we begroet door popcorn (met ras el hanout kruiden las ik in een andere review? de smaak kwam me alleszins bekend voor, maar ik kon er geen naam op plakken) en een parfumflesje met (lekkere!) olijfolie. Deze werd trouwens later nog vergezeld van enorm smakelijk brood dat zo crunchy was aan de buitenkant dat we dachten dat er al iets te lang stond. Maar toen we ervan proefden was het vanbinnen nog extreem mals. Goeie boel.

11272916144_3a8b046eef_zOndertussen was het tijd om te kiezen. We kregen allemaal een menukaart met 16 gerechten  + 3 suggesties. De prijzen gingen van €17 tot € 24 met als uitzondering de suggesties die net iets duurder waren. De bedoeling was 3 à 4 gerechtjes te bestellen met daarna eventueel nog kaas of dessert. Ik had er wel zin in, dus koos voor 4 gangen:

  • Gillardeau oester op 3 verschillende wijzen van de chef
  • Black Tiger, tomaat, basilicum en chorizo
  • Hamburger van traaggegaard buikspek, krokante ui
  • Brioche van varkenspoot en truffel

Opmerkelijk was wel dat de wijnkeuze (fles wit en fles rood) voor tijdens het eten al genoteerd was, op tafel stond en voorgeproefd was voordat we de gerechten zelf hadden doorgegeven (terwijl we allemaal nog een aperitief hadden). Bijgestaan door een sommelier die enkel Frans sprak.

Dat lijkt me een beetje een rare gang van zaken, maar uiteindelijk kregen we het eerste gerecht zo snel dat niet echt uitmaakte…

Gillardeau oester op 3 verschillende wijzen van de chef
Gillardeau oester op 3 verschillende wijzen van de chef

Ik ben niet zo’n oesterkenner, maar ik kon wel concluderen dat die Gillardeau oesterkes waarschijnlijk de grootste zijn die ik al gezien heb. De 3 bereidingen waren mango + mierikswortel, wakame + granité van wasabi en ponzu + krokante ui. Het bordje zag er prachtig uit en de 3 wijzen waren allemaal pretty good. 

Black Tiger, tomaat, basilicum en chorizo
Black Tiger, tomaat, basilicum en chorizo

De tomaat/basilicum combo is uiteraard een echte klassieker, maar kan mij persoonlijk niet enorm bekoren. Ik koos dit gerecht dan ook vooral omdat ik benieuwd was naar de combinatie van de Black Tiger met de chorizo.  Maar toen het gerecht aan tafel voorgesteld werd, heb ik nergens chorizo gehoord. En tijdens het eten ook niet geproefd. Spijtig.

De laatste 2 gerechten waren wel opnieuw prijs en smaakten naar meer.

Hamburger van traaggegaard buikspek, krokante ui
Hamburger van traaggegaard buikspek, krokante ui
Brioche van varkenspoot en truffel
Brioche van varkenspoot en truffel


Om af te sluiten koos ik nog voor het kaasbord en daarna wou ik nog wel een koffie.Toen ik dat echter in één zin zei, was de ober not amused.

“Eérst het dessert en dan pas de koffie!” 

Even wachten dus totdat alle kaasborden/desserts opgeschreven waren en dan pas de arme man lastigvallen met nog meer bestellingen.

Desondanks stond de koffie en chocolade wel op tafel voor mijn kaas.

11272889564_0765d7cda0_zOpnieuw een beetje een rare gang van zaken. Maar soit…

Kaas
Kaas

Het kaasbord was een lichte teleurstelling. Voor die prijs (€18 als ik het me goed herinner) had ik iets specialers verwacht dan o.a. een zwetende Comté (gok ik, want uitleg hoorde er al niet meer bij vanaf gang 3). Maar het is toch nog opgeraakt, dus zo slecht kan het niet geweest zijn.

Conclusie:

In het algemeen was het vrij tot heel lekker en daar gingen mijn tafelgenoten mee akkoord.  De Black Tiger was voor mij persoonlijk wel iets minder en het kaasbord kon ook wel beter.

Maar:

  • Het is allemaal net iets te duur voor wat het is. De prijzen gaan de richting uit van een ster, en ok, sommige gerechten ook wel. Ik verwacht dan echter wel net iets meer dan popcorn als amuse en een stuk chocolade als petit four. Maar ja, wat is te duur? Het is Wout Bru, het is een pop-up restaurant, het is een prachtig gebouw… zolang er een publiek voor is, is niets te duur zeker?
  • De service kon soms wel beter. De wijnen stonden al op tafel terwijl we nog een aperitief voor onze neus hadden en het eten nog niet eens besteld was, de sommelier sprak alleen Frans,  de bediening kon soms wel wat vriendelijker… LO is nog maar pas open, dus misschien vlot het in de toekomst allemaal wat beter. Maar voor een restaurant dat slechts 5 maanden bestaat, zou het zonde zijn als de “opwarming” te lang duurt.

Bezint dus eer ge begint en weet wat je kan verwachten. Maar ondanks deze kritiek, zie ik mezelf misschien nog wel eens een bezoekje brengen. Sommige gangen waren echt wel lekker én er zijn er nog een paar die ik heb moeten overslaan maar zeker wel eens wil testen.

http://lobywoutbru.be/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s